ruimte tekort? woning samenvoegen!

 

In Oud Charlois en Oud Carnisse en de Tarwewijk zijn veel kleine woningen.

Wie een grote woning zoekt, vindt eigenlijk weinig aanbod. Om hier verandering in te brengen stimuleert de gemeente huiseigenaren om de woning die eronder, erboven of ernaast te koop staat erbij te kopen en deze samen te voegen tot één grote eengezinswoning. Om u te helpen en adviseren in dit proces is een samenvoegcoach aangesteld. Er is tot eind 2016 subsidie beschikbaar, maximaal 10.000 euro.

Wat is samenvoegen?

Twee woningen samenvoegen tot één woning. Het samenvoegen van twee woningen tot één woning klinkt duur en ingewikkeld. Dat hoeft echter helemaal niet zo te zijn. Met een simpele doorbraak in de muur of het maken van een gat in de vloer en het plaatsen van een trap kun je al een doorgang maken tussen de twee woningen. Of je kunt er voor kiezen de woningen helemaal te verbouwen.

Inspiratie?

Om inspiratie op te doen en een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden, kunt u hier kijken naar een voorbeeld van een samengevoegde woning. Of bekijk dit filmpje waarin de samenvoegcoach uitleg geeft. 

Bekijk de video op Vimeo

Samenvoegcoach?

Wilt u meer informatie over het samenvoegen van twee woningen, het proces of de subsidie? Neemt u dan contact op met de Samenvoegcoach, Marlies Reinders.

De Samenvoegcoach van de gemeente is bereikbaar onder telefoonnummer 14010 of email info.samenvoegen@rotterdam.nl.

Vergunning?

Om het u gemakkelijker te maken is een vergunning om twee woningen samen te voegen, de woonruimteonttrekkingsvergunning niet meer nodig. Wel heeft u een vergunning nodig voor de verbouwing, de zgn. omgevingsvergunning. We adviseren ook een huisnummerwijziging aan te vragen. Dat betekent dat de woning in de BasisAdministratie Gebouwen (BAG) juist staat geregistreerd. Deze huisnummerwijziging kan gemiddeld 600 euro per jaar schelen aan gemeentelijke heffingen.

Subsidie?

In Oud Charlois en een deel van Carnisse is het mogelijk om subsidie te verkrijgen voor het samenvoegen van twee woningen tot één woning, tot een bedrag van € 10.000.
U kunt hier de subsidie aanvragen.

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken