popup actietafels; in gesprek met de stadswacht

 

Met acties rondom veiligheid gaan de stadswachten het gesprek aan met bewoners en ondernemers.

Foto: Stadswacht in gesprek

Stadswacht in gesprek

Stadswacht in gesprek
Tijdens de Week van de Veiligheid in 2015 startte de gemeente Rotterdam voor het eerst met de popuptafels.

Hiermee werd extra aandacht gegeven aan de rol en zichtbaarheid van de stadswachten in de wijk. Met acties rondom veiligheid zijn de stadswachten het gesprek aangegaan met bewoners en ondernemers. Sindsdien zijn er vele popupactietafels geweest in verschillende wijken in Rotterdam. Weten wanneer er een popupactietafel is bij u in de buurt? Volg op Twitter het account @Stadsbeheer010.


Over het werk van de stadswacht
Op plekken in de stad staan de stadswachten klaar met koffie, thee en een goed gesprek over de veiligheid in de wijk. De stadswacht in uw wijk legt graag uit voor welke zaken Rotterdammers bij hem of haar terecht kunnen. Op verzoek van de politie letten ze op verdachte situaties op straat. Denk aan gestolen auto's, vermiste personen of hele jonge kinderen alleen op straat. Zo spannen stadswachten zich in voor veilige wijken.
 
Vertrouwd gezicht in de wijk
Ze zijn vertrouwde gezichten in de wijk, kennen de buurt en de mensen die er wonen en werken. Ze weten wat er speelt en pakken problemen samen met buurtbewoners aan. Het werkterrein van stadswachten is heel breed. Bijna driekwart van alle stadswachten werkt in een wijk. Ze zijn zichtbaar, toegankelijk en werken met hart voor de wijk. Op deze manier leveren stadswachten een belangrijke bijdrage aan het veiligheidsgevoel van bewoners.

Aanvullende informatie

Meer informatie over het werk van de stadswachten: www.rotterdam.nl/handhaving

Meedenken en doen om de woon- en leefsituatie van uw wijk te verbeteren? Ga naar www.rotterdam.nl/buurtbestuurt

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken