rotterdampas

Doe meer dan 750 leuke dingen, gratis of met korting.

Aanvragen

De 412 jaaracties, 250 seizoensacties n de extra maand- en lastminute acties zijn samen goed voor ontzettend veel plezier tegen heel weinig geld.

Ontsnappen uit de escape room, meubels leren maken, een rondleiding bij Feyenoord of door de stad... Het kan allemaal met de Rotterdampas - net als gratis naar het zwembad en de leukste musea. Maar ook vertrouwde toppers als Diergaarde Blijdorp, Duinrell, de Euromast, Spido, Plaswijckpark en de Laurenskerk behoren tot het aanbod. Check al die leuke acties op de website van Rotterdampas.

U kunt op de volgende manieren een Rotterdampas aanvragen of verlengen:

  • Bestellen of verlengen via bovenstaande groene knop.
  • Of ga - zonder afspraak - naar de Rotterdampaswinkel in de Centrale Bibliotheek. Inwoners van deelnemende gemeenten kunnen de verkooppunten bekijken op de website van Rotterdampas

De Rotterdampas 2017 is geldig van 1 maart 2017 tot 1 maart 2018.

Kosten
Een Rotterdampas kost 60,-.
U kan in aanmerking komen voor een reductietarief als u:

meer informatie
voor wie

De Rotterdampas is er voor iedereen. k als u buiten Rotterdam woont.
U vindt de tarieven en voorwaarden op de Rotterdampas website

gevraagde gegevens

Een portretfoto meenemen is niet nodig, deze wordt ter plekke gemaakt. Neem wel een foto mee voor een ander (bijvoorbeeld een kind) die niet bij de aankoop aanwezig is (een foto gemaakt met een smartphone is ook geschikt).

Voor minima reductietarief: U dient een legitimatiebewijs n een bewijs van het (gezamenlijke) netto-maandinkomen mee te nemen naar een verkooppunt in de eigen gemeente. Dit bewijs is een uitkeringsspecificatie, een salarisstrook en/ of een compleet bankafschrift waarop het inkomen is vermeld en het mag niet ouder zijn dan 2 maanden. Een jaaropgaaf is niet geldig.

Voor minima reductietarief als zelfstandig ondernemer: Neem mee een winst- of verliesrekening 2016 en legitimatiebewijs. Indien de winst onder de bovengenoemde ondergrenzen ligt, moet er ook een definitieve belastingaanslag en aangifte van maximaal 2 jaar oud (dus van 2015 of 2016) getoond worden.

Student reductietarief: Neem een geldige collegekaart mee. Geen collegekaart? Neem dan een legitimatie en het inschrijvingsbewijs van de opleiding mee.

65+ reductietarief: Neem een geldig legitimatiebewijs mee

procedures

Verlengen bestaande pas: Via de brief met acceptgiro, online of bij een verkooppunt.

Bij verlengen via de Rotterdampaswinkel en internet is de pas na 30 minuten geactiveerd.
Via internetbankieren met betalingskenmerk is de pas 1 werkdag na ontvangst van de betaling geactiveerd.

  • Nieuwe bestelling: Online of op een verkooppunt. Na ontvangst van de betaling en (portret)fotos, wordt de pas binnen vijf werkdagen thuisbezorgd.
  • Een pas direct meenemen kan alleen in de Rotterdampaswinkel, tegen bijbetaling van  2,50 extra printkosten (alleen mogelijk voor Rotterdammers of het standaardtarief).

doorlooptijd
Een nieuwe pas of bevestiging van verlenging wordt binnen 5 werkdagen thuisbezorgd.

voor meer informatie wenden tot

Alle acties, tarieven en voorwaarden vindt u op de Rotterdampas website. Heeft u daarna nog vragen, stuur ons dan een email. Ook kunt u contact opnemen met 14010.

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken