rotterdam bericht

Foto: Cas Rila

Welkom op de bekendmakingenpagina van de Gemeente Rotterdam.

Hier vindt u de bekendmakingen en kennisgevingen van de Gemeente Rotterdam verdeeld over de 14 gebieden.
Informatie over bestemmingsplannen vindt u op www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen
Informatie over omgevingsvergunningen vindt u ook op www.rotterdam.nl/product:omgevingsvergunning
Informatie over verkeersbesluiten vindt u ook op www.officielebekendmakingen.nl
Klik op de link voor informatie over grote evenementen en voor kleine evenementen

Bestuurlijke informatie kunt u raadplegen middels het Bestuurlijk Informatiesysteem (BIS) op de volgende site: http://www.bis.rotterdam.nl. Ingevolge de Wet Elektronische Bekendmaking (WEB) worden de Rotterdamse Gemeentebladen, waaronder de algemeen verbindende voorschriften per 1 januari 2014 bekend gemaakt op www.officielebekendmakingen.nl

Bekendmakingen bij u in de buurt

Op de hoogte blijven van uitgegeven vergunningen/aanvragen kan op 3 manieren: 

Via Over Uw buurt: via de webpagina Over uw buurt van Overheid.nl kunt u op twee manieren op de hoogte blijven van de besluiten waar gemeente, provincie en waterschappen u over informeren. U kunt de nieuwe Over Uw Buurt App gratis downloaden en gebruiken. De app is beschikbaar voor iPhone, Android of Windowstelefoons.
Of u abonneert zich op de emailservice. Maak een selectie op postcode, plus een straal rondom de gekozen postcode.

OmgevingsAlert-app: Ook deze app van het onafhankelijke bedrijf OmgevingsAlert BV toont u welke vergunningaanvragen in uw buurt zijn ingediend of verleend. U kunt het interessegebied instellen door adres en afstand in te toetsen of te kiezen voor ‘gebruik mijn huidige locatie’. De vergunningen zijn direct zichtbaar en u ontvangt automatisch berichten op uw smartphone. De app is gratis en zowel voor iPhone, iPad als Android-telefoons beschikbaar. Kijk in de Apple iTunes Store of  Google-Play met zoekterm ‘OmgevingsAlert’ of maak gebruik van de link op http://www.omgevingsalert.nl/diensten/app/.

algemeen verbindende voorschriften

De gemeente moet op basis van de Wet Elektronische Bekendmaking (WEB) vanaf 1 januari 2014 de algemeen verbindende voorschriften elektronisch bekendmaken. Dit geldt ook voor gemeenschappelijke regelingen waarbij de gemeente is aangesloten.

De gemeente Rotterdam heeft er voor gekozen om vanaf 1 januari 2014 alle gemeentebladen en gemeenschappelijke regelingen bekend te maken door middel van de Gemeenschappelijke Voorziening Officiële Publicaties (GVOP). Dit betekent dat met ingang van 1 januari 2014 de gemeentebladen niet langer onder het kopje algemene bekendmakingen te vinden zijn, maar gevonden kunnen worden via https://zoek.officielebekendmakingen.nl. Hier kunt u ook gericht zoeken op andere publicaties van de gemeente Rotterdam.

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken