bouwtekeningen

Voor een verbouwing aan uw woning heeft u vaak de originele bouwtekening nodig. Deze kunt u opzoeken of aanvragen bij het Stadsarchief Rotterdam.


Online
U kunt online zoeken naar bouwtekeningen bij het Stadsarchief. U kunt ook navragen of er een bouwtekening aanwezig is van een adres. Vult u het contactformulier in met het juiste adres, het Stadsarchief neemt daarna contact met u op.

Langskomen
U kunt langskomen bij het Stadsarchief voor het bekijken en aanvragen van de bouwtekeningen.
Meer informatie vindt u op de pagina bouwtekeningen.

Het Stadsarchief bewaart de bouwtekeningen tot en met 2010 van vele bestaande en verdwenen gebouwen. Dit zijn gebouwen in Rotterdam, oude gemeenten (zoals Rozenburg) en sommige regiogemeenten. Voor bouwtekeningen na 2010 kunt u contact opnemen met Bureau Omgevingsvergunning via vergunningenso@rotterdam.nl of via telefoonnummer 14010.

Voor Rhoonse tekeningen vanaf 1959 gaat u naar gemeente Albrandswaard.

Voor Bergschenhoekse tekeningen vanaf 1937, Berkel en Rodenrijse tekeningen en Bleiswijkse tekeningen vanaf 1948 gaat u naar gemeente Lansingerland.

Voor Ridderkerkse tekeningen vanaf 1990 gaat u naar gemeente Ridderkerk.

Kosten
Het materiaal van het Stadsarchief mag u gratis bekijken (als het openbaar is). Als u een scan of kopie wilt, dan betaalt u kosten. Bekijk deze in de tarievenlijst.

meer informatie
voor wie

Iedereen die voor zijn of haar werk, studie of hobby op zoek is naar bouwtekeningen tot en met 2010 van bestaande en verdwenen gebouwen in:

  • Rotterdam (ook oude gemeenten)
  • Bergschenhoek tot en met 1936
  • Bleiswijk tot en met 1948
  • Ridderkerk tot en met 1989
  • Poortugaal tot en met 1983 
  • Rhoon tot en met 1958

gevraagde gegevens
Bij uw eerste bezoek aan het Stadsarchief vult u uw adres in op een formulier voor de registratie van bezoekers. Bij de registratie moet u een geldig identiteitsbewijs laten zien.
doorlooptijd
Bestellingen via het reproductie bestelformulier: binnen 2 weken. Spoedbestellingen: binnen 1 week. Meer informatie vindt u op de pagina bestellen.

voor meer informatie wenden tot

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen.

veelgestelde vragen
Kan ik ook stukken vinden over de bouwvergunning zelf?

Naast bouwtekeningen zitten er meestal ook stukken over de vergunningsaanvraag zelf in het bouwdossier. Als u een tekening aanvraagt, krijgt u alle stukken die bij die tekening horen.

Kan ik van alle tekeningen een kopie laten maken?

U kunt van alle bouwtekeningen een papieren kopie bestellen. Van tekeningen tot 1946 kunt u eventueel een digitale kopie bestellen.

Mijn originele bouwvergunning is kwijt, waar kan ik een kopie opvragen?

Dit kan bij het Stadsarchief.

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken