nieuwe kunstinstallaties in villa zebra

03 maart 2017 | gemeente rotterdam | nieuwsbericht

In Villa Zebra zijn drie nieuwe kunstinstallaties te zien in de tentoonstelling ZELF!.

Villa Zebra

Villa Zebra maakt tentoonstellingen met hedendaagse beeldende kunst voor kinderen van 3 tot en me 12 jaar.

In ZELF! komen peuters en kleuters spelenderwijs in aanraking met hedendaagse kunst. De kunstinstallaties stimuleren de verbeeldingskracht, taalontwikkeling, motoriek en creativiteit van jonge kinderen.

• Stap in Het Eiland van Peter de Boer in een nieuwe wereld. Vind er samen met je kind je weg door de jungle, rust daarna lekker uit op het strand en ontdek wat jullie ideale vakantiebestemming is.
• Wervelende show geven? Zoek dan in de kleurrijke artiesteningang de beste outfit voor een act en pak het podium in het nieuwe Circus Gibra van Kwannie Tang & Man-Yee Mok van Studio MAKY.
• Of liever samen lezen en alles leren over tangram- elementen in Tangramkat? Tangramkat is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Maranke Rinck & Martijn van der Linden van Uitgeverij Lemniscaat.

Naast de nieuwe installaties kunnen kinderen ook nog op onderzoek in De Buitenwereld van Birgit Verwer en Het Laboratorium van Jeannette Ephra´m.

Laat je kind het ZELF! doen
Georgette van Oosten is projectleider van de tentoonstelling en ontwikkelde samen met kunstenaars de nieuwe installaties:
“Peuters en kleuters leren het meest door zelf te doen en te ontdekken. Daarvan krijgen ze zelfvertrouwen. In onze tentoonstelling ZELF! krijgen ze die kans. Ouders kunnen er samen met hun kind de installaties bezoeken. Het is belangrijk dat ouders daarbij hun kind ruimte en tijd geven om zelf ontdekkingen te kunnen doen. Geef ook complimentjes, voer samen gesprekken, vertel verhalen en stel elkaar vragen. Kortom, in ZELF! geven we de kinderen de ruimte om kleine keuzes te maken, leren ze om te kiezen en voelen ze dat hun mening ertoe doet.”

Workshops
Bij ZELF! vormt een wisselend aanbod van korte workshops onderdeel van het bezoek. Iedere maand is er ook een Klooimiddag waar kinderen vrij aan de slag kunnen en een Voorleesmiddag waarin een prentenboek centraal staat, gevolgd door een creatieve workshop.

Aanvullende informatie

Villa Zebra

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken