hildegardisschool winnaar waterrap

24 januari 2017 | gemeente rotterdam | nieuwsbericht

Hildegardisschool is de winnaar geworden van de waterrap.

Ticket

Ticket voorronde UKRFF

Begin deze week heeft rapper Jermaine van het HipHopHuis een premièreticket uitgereikt aan groep 7 van de Hildegardisschool. De leerlingen hebben met hun waterrap dit ticket in de wacht gesleept. Met het premièreticket gaat de klas naar de première van hun eigen film.

Waterrap
De leerlingen hebben, tijdens de Maand van de Onderwereld, een bliksemstage in het rioolgemaal Westersingel gedaan. Samen met Jermaine hebben zij een waterrap gemaakt over de dingen die zij tijdens de stage hebben geleerd. De klas was één van de vier groepen die een Bliksemstage deden in het rioolgemaal.

Unicef Kinderrechten FilmFestival
Filip Braams, maker van Rotterdam van Onderen, verwerkt de rap tot een script en maakt met de leerlingen een korte film. Deze film wordt ingezonden voor het Unicef Kinderrechten FilmFestival. In mei wordt de film tijdens de première in Pathé Buitenhof in Den Haag vertoond, samen met alle andere inzenders. Als de film genoeg stemmen verzameld gaat de film door naar de finale in juni. Daar kiest een vakjury uit alle finalisten de beste film. Hou het waterloket dus in de gaten voor het vervolg.

Afbeelding voor het bijhouden van paginastatistieken